Свързани новини

24.01.2018 16:17

Виновни сте, че издавате 19 минути, пише НАП в документ

Видян 7384 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  НАП си признава, че незаконно притиска 19 минути с 10 ревизии, пише черно на бяло в излезлия акт на ОДОП след обжалването на една от поръчковите проверки – 1 от 5 срещу основателя на вестника Атанас Арнаудов. Самоволното нарушаване на законово определения срок от 3 месеца, раздуто до 12 месеца или 4 пъти, с цел тормоз, е наречено „несъществено нарушение”. Черно на бяло, както многократно сме писали, в документа се посочва, че ревизията всъщност не е лична или фирмена, а е съзнателен опит за убийство на всекидневника. Друго нарушение, за което е наказан, е изплащането на възнаграждения на работещите във вестника.
  На стр. 5 от документа недвусмислено пише, че още през 2011 г. издателят е трябвало да прекрати безплатния вестник, защото в онази година бил на загуба, нищо че после е на печалба, каквато не декларират хиляди пъти по-големи по оборот фирми у нас. Само напомняме, че дружества с оборот 22 млрд. лв. бяха декларирали 20 млн. плюс. А някои от най-големите с десетилетия са на загуби и то огромни – стотици милиони.
В случая с 19 минути чутовното нарушение, споменато на финала и недоказано след всички беззакония, на които сме подлагани от ноември 2016 г. е 6 192,45 лв.
Пише и откровена лъжа, че Арнаудов укривал качеството си на издател, а то е вписано от първия и до днешния 2041 брой на всекидневника 10 години по-късно.
Напомняме също, че описаните вчера задължения към хазната и работниците на Кръга Ковачки от 232 млн. лв., установени в доклад на световната организация Грийнпийс, не притесняват НАП. Нито прехвърлянето на дължащия 10 млн. на хазната Стандарт от досегашния собственик на журналистите, което веднага би трябвало да породи стопиране и спешна ревизия по новоредактирания чл. 19 от ДОПК.
НАП не търси и онова ДДС за 1,4 млн., което държавата върна на фирма, които както НАП след дъжд качулка, а и съдът доказаха, са източени посредством въображаемо ноу-хау. Ние обаче не сме го забравили и след като 1 година прокуратурата не ще сама да се сезира по нашата публикация и съдебното решение, ще вземем мерки да я подсетим. Нищо, че виновните по оня случай са само извършителите на опит за убийство над 19'.
Всички документи по нашите казуси вече са достояние първо на новия директор на НАП, а след това на председателя на ЕК, председатели на групи в Европарламента, евродепутати, премиера на България и всички останали, които може досега и да се съмнявали в доклада на ЕП от сряда за натиска върху свободата на словото в България, на което в четвъртък пък е посветена специална дискусия там.
Ние знаем името на члена на правителството, който е поръчител на втория опит за убийство на 19 минути, след като първият се увенча с неуспех и безславно през 2009-2010 г., пак чрез данъчна ревизия, по-продължителна от законово установения срок.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

скорпион