Свързани новини

24.01.2018 13:01

Радев: Свободата на словото е под въпрос

Видян 1603 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На пресконференция посветена на първата година на своя мандат Румен Радев акцентира върху темите за корупцията и свободата на словото. Според президента у нас има корупция и тя деморализира цялото общество. Той подчерта, че приетият антикорупционен закон е слаб, което е причината за президентското вето. Приемането му е формално, а реалната борба с корупцията е оставена на гражданите и медиите, каза Радев.


„Считам, че в идните месеци и години е нужно национално усилие за преодоляване на моралната криза на българското общество. Нейни рожби са и корупцията, и престъпността, и политическата апатия, и настъпленията срещу свободата на словото.“, каза още Радев.


"Свободата на словото е под въпрос. Трябва да отстояваме демократичните си права, без да очакваме съдействие и разбиране от Европа. Безразличието на Брюксел не трябва да ни демотивира, а да ни направи по-ревностни. Това е битка за нашите права", подчерта президентът. „Ще стимулирам обществения дебат за свободата на словото. Ще работя за реформа в правосъдната реформа и антикорупционното законодателство", каза още Радев.


Президентът заяви, че неговата  дейност, като президент през следващата година ще бъде посветена на съхраняване на демократичните права на българите върховенството на закона. Той обеща, че ще стимулира дебата за свободата на словото.


Снимка: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей