Свързани новини

24.01.2018 14:03

Делян Добрев се изпусна за офшорната си схема за пране на пари

Видян 3194 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    
Делян Добрев потвърди обвиненията срещу него за съмнителни заеми и назначения по роднинска линия.  В ефира на бТВ той  на практика призна тяхната истинност. През 2006 г. негова фирма наистина е взела заем от 250 хиляди евро от офшорка, който не е връшан. Отпускането на толкова голям заем без гаранции за връщане поражда съмнения за за пране на пари.
Депутатът описа процедурата, по която е получил заема, като по този начин разкри схемата за препиране на средства чрез офшорки.   Ако парите от заема не бъдат върнати, е необходимо заплащането само на данък печалба върху получените средства в размер на 10% от цялата сума. Това означава, че ако е взел заем от офшорка в размер на 250 хил. евро, трябва да върне само 25 хиляди евро плюс данък върху лихвите, а останалата част от заема се опрощава. Той поясни, че от 2009-а година не е управител вече на фирмата и няма представа дали сумата е изплатена.
 По-рано Елена Йончева заяви, че група компании, търговски дружества свързани с Делян Добрев са спечелили обществени поръчки за над 50 млн. лв от фирми. Тя поиска от прокуратурата да разследва произхода на парите, дадени на бащата на депутата под формата на заем. Фирмата Традекс Груп, която е собственост Росица Гарова - братовчедката на депутата  е четвърта в класацията за най-много усвоени средства по програмата за саниране.
Добрев потвърди тези твърдения, като заяви, че баща му е изтеглил заем в размер на 2 млн. лева за фабрика за пелети от офшорка, в която има участие Даниел Гаргов, съпруг на Росица Гаргова. Същият Гаргов печели голяма част от обществените поръчки на община Хасково за саниране и други услуги на обща стойност 50 млн. лева.
Обвиненията на Йончева към Добрев за схемата от роднински и приятелски назначения доведоха до прочулият се Кумгейт  миналата година. Гаргова оглавяваше финансовата дирекция в общината, а съпругът й беше председател на финансовата комисия към общинския съвет като съветник от ГЕРБ.


Снимка: бТВ








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци