Свързани новини

24.01.2018 09:33

Борисов ще присъства на лекцията на Тръмп в Давос

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След 13 години България отново е поканена на Световния икономически форум, който започва днес. Страната ни ще бъде представена от премиера Борисов, министър Лиляна Павлова и министър Ангелкова, съобщава "Епицентър".

Българският прремиер ще участва във форум за ускоряване на икономическото развитие на Западните Балкани. Веднага след това ще има специална среща и сесия с американския президент Доналд Тръмп, на която е поканен и премиерът Борисов.

Поканата за участие в Световния икономически форум е признание за България, тъй като се следят много критерии, които една страна трябва да изпълни, за да бъде поканена, добавя "Епицентър". Това са икономическа характеристика, политическа стабилност и активност на съответния държавен лидер. Тази година оценката за нашата страна е много висока. Разбира се, има значение и председателството на Съвета на ЕС, както и положените от наша страна сериозни дипломатически усилия.

Тази година на форума ще бъдат представени над 70 държави. Най-голям е интересът към американския президент Доналд Тръмп. Тук са почти всички европейски лидери – френският президент Еманюел Макрон, германският канцлер Ангела Меркел, Жан-Клод Юнкер и Доналд Туск.

Ще има много представители на Азия и Африка. Освен политиците тук са и световните икономически лидери. Малкото селище Давос ще бъде център на световния интерес. Престижният форум ще продължи до петък. Тогава е и изказването на американския президент.  

Мотото на форума тази година е „Общо бъдеще в един разделен свят”. В 14 платформи са събрани различни теми – околна среда, климатични промени, образование, дигитална икономика. Особено внимание ще се отдели на киберсигурността.



По анализи на Световния икономически форум показват, че към 2020 г. загубите за световния бизнес ще надхвърля 3 трилиона щатски долара. 74 на сто от световния бизнес е застрашен от хакери, затова такова внимание се обръща на тази тема. Ще бъде създаден специален център за киберсигурност в Женева. Той ще се занимава с анализи, с разработване на модели за защита. 

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“