Свързани новини

23.01.2018 13:22

Ген. Кирчо Киров: Осъден съм неоснователно

Видян 1164 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Осъден съм неоснователно, несъмнено ще обжалвам на втора инстанция. Това каза ген. Кирчо Киров, началник на Националната разузнавателна служба (2002-2012 г.) за Агенция Фокус по повод наложената му от Софийския военен съд присъда от 15 години лишаване от свобода по обвинение за длъжностно присвояване.


 "Това беше един много бърз, скоротечен и режисиран процес. Аз бях осъден единствено и само по показанията на един свидетел. Мисля, че този процес има политически характер. Очевидно трябва да се отвлече вниманието от дебатите за корупция - да бъдат омаловажени. Очевидно е, че трябва да покажем пред международните фактори, пред нашите европейски партньори, че има осъдена знакова фигура", коментира ген Криов.


"Считам, че съм осъден неоснователно при липса или недостатъчна наличност на доказателства. Смята, че Военната прокуратура и Военният съд действаха в предварителен уговор и имаше предварителна нагласа за моето осъждане. Аз знаех много добре, че ще бъда осъден още преди започването на това дело и крайният резултат не ме учудва", добави той.


"Това е третото от делата, които водят моите наследници срещу мен. Срещу мен се води война от сегашните ръководители на Националната разузнавателна служба, наричана днес ДАР. Тази война се води в медиите и не само, срещу мен и цялото ми семейство", каза ген. Киров и добави, че прокуратурата не казва какви са причините за възникването на това дело.


Ген. Киров заяви, че ще обжалва присъдата на съда. "Несъмнено ще обжалвам на втора инстанция. Не получих справедливост и правосъдие на първа инстанция, въпреки това вярвам на българската правосъдна система и съм убеден, че там има хора с професионална съвест, добре подготвени професионално, които ще отсъдят по право, убеждение и съвест", каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак