Свързани новини

22.01.2018 09:31

Гърция: Няма държава Македония

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

75% от гърците не приемат по никакъв начин името Македония да присъства в названието на която и да било държава, показва проучване на общественото мнение. В Солун се състоя най-големият протест, събирал се от 1991 г., когато поводът отново беше подобен – тогава пък бившата югославска република обяви независимост, призната първо от нас.


Инатът на комшиите е на път да взриви всички американски усилия с българска поддържаща роля за налагането на уж проевропейски, а след признаването на албанския език за официален - доказал се като проислямистки режим в съседната държава, посредством договори за приглаждане на противоречията със съседите.


„Няма и никога не е имало македонска нация”, заяви категорично и недвусмислено лично премиерът Ципрас, който използва темата и за отвличане на вниманието от вътрешното напрежение в страната си, поради нови непопулярни социални мерки на своето вече 3-годишно правителство. Досега се пускаха медийни фишеци, че Атина е ОК за название Нова Македония. Без решаване на спора, Скопие няма как да влезе нито в НАТО, нито в ЕС, а за САЩ това е важно, за да разбият оста Сърбия – Гърция и руското влияние върху нея по православна линия.


За разлика от комшиите, България прие наложения от американското посолство договор със Скопие, с който призна кой знае защо дори македонския език и нещо, наричано „обща” и „споделена” история, каквато е трудно 1337-годишна държава да има с 27-годишна. Кражбата на език и история, а оттам придобиване на несъществуваща идентичност е от другата страна.


При това от нас не се постави условие дори за признаване на 200 000 вече души с български паспорти за доказано де юре и де факто според тези документи национално малцинство, въпреки че това е 10% от населението на ексюгославската република. Съветник в МС е експреводачката на посланик Уорлик.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни