Свързани новини

22.01.2018 09:55

Не знаем колко-стотин-милиона сме хвърлили за липсващото е-управление

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството не знае колко точно пари са похарчени за електронно управление от джоба на данъкоплатеца. Тези средства никога не са отчитани целево! Не е ясно също какво точно означава е-услуга. Всичко това стана ясно от отговор на ресорния вицепремиер, който е член на трети кабинет на ГЕРБ, Томислав Дончев по темата на задеден от БСП въпрос.


Парламентът му даде срок до 31 март да бъде наясно с парите и свършената работа, което би трябвало да е негово задължение, след като ресорно отговаря за е-управлението, а няма конкретен портфейл – министерство, което да управлява и да отнема голямата част от безценното му време.


Депутатът Александър Ненков от ГЕРБ даде прогноза „120-130 милиона” по отношение на средствата, които са похарчени. Това, разбира се, не отговаря наистина, защото много повече например са парите, потрошени за закупуване на софтуеър, който правителството наема на цени, по-високи не просто от пазарните, но и от закупните, вместо да се обзаведе с безплатен Линукс. Десетки милиони бяха дадени само на прословутото предколедно заседание на МС, където за час по странен начин бяха порачени над 700 млн.лв. Както 19 минути неведнъж е писал, само 30% от компютрите в администрацията могат да работят с програмните продукти, които – сигурно случайно, без търг и конкурс, се закупуват за нея.


По независими оценки България вече е прахосала 2 млрд.лв. за е-управление без да е дори близо до него, докато в Естония имат 100% електронна администрация срещу 50 млн. лв. Сигурно е, защото у нас няма корупция!




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.