Свързани новини

19.01.2018 14:05

Сестрите в Свищов не искат да излязат от дома си

Видян 1217 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Молби за еднократна социална помощ от по 375 лв е подала днес майката на двете сестри, затворени в къщата им в Свищов. Въпреки поканата на социалните служби Стефка и Анжела да отидат в дирекцията, за да уредят документите си, те не са се явили. Междувременно общината в дунавския град е спазила ангажимента си и е подновила служебно адресните им регистрации, за да получат подпомагане, съобщи 24 часа.


"Вчера ги посетихме, изготвени са необходимите документи. Молбите, внесени от майката Пенка Стефанова, ще бъдат разгледани до края на януари. През февруари ще получат парите", уточни шефката на "Социално подпомагане" в Свищов Милена Илиева.


Според нея, мизерстващите жени имат необходимата подкрепа, тъй като общинският съвет им дава още 1000 лв.еднократно. Кметът Генчо Генчев се ангажира и с ремонт на жилището.


"Отивам при тях с психолог. Той ще работи с тях два пъти седмично, но първоначално, докато ги приобщим - и по-често", каза Генчев.


Драмата на трите жени се разчу преди дни, след сигнал в Свищов за къща, в която майка държи под ключ от години двете си психичноболни дъщери. Полиция и социални откриха в жилището сестрите на 43 и 42 години във видимо неадекватно състояние. Следи от физическо насилие и данни за държане против волята им обаче няма. По случая се води разследване за неполагане на грижи, от което дъщерите - висшистки били поставени в положение на сериозно затруднение. Няма привлечено обвиняемо лице.


Общината извършва независима проверка и издирва близки и роднини, за да установи какво се е случвало с двете жени през годините.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни