Свързани новини

19.01.2018 10:35

Стоян Мирчев: Чрез темата за насилието над жени се прокарва джендър идеологията

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Има безспорна част от Истанбулската конвенция и това е насилието над жени. Ние сме се обявили против това насилие и сме взели мерки за промяна на нашето законодателство. Спорното в конвенцията е, че чрез темата за насилието над жени се прокарва джендър идеологията”. Това заяви пред БНТ депутатът от ПГ на „БСП за България” Стоян Мирчев. Депутатът е притеснен, че в документа се казва, че джендър идеологията трябва да бъде инфилтрирана в образователната система.


Той добави, че се прави опит да се внуши, че преводът на конвенцията не бил издържан. „Тук не става дума за превод, а за това, че от една страна имаме проблема с насилието над жени, но от друга е джендър идеологията, която обслужва между 1% и 3% от обществото на Европа”, уточни Мирчев.


Той обясни, че джендър идеологията се отнася за хора с нетипична сексуална ориентация. „Тук разделението не е на мъжки и женски пол. Джендър организации говорят за пола като фантазия, нещо което човек го нямал и трябва да се определи на психическо ниво-  какъв пол е, и може да го сменя няколко пъти в живота си”, обясни депутатът.


Стоян Мирчев добави, че Полша е приела конвенцията, но с интерпретационен доклад към нея, защото страната не е съгласна да променя конституцията си.


„Шест държави застават против това и казват, че в чл. 78 от конвенцията се казва, че нямате право на резерви по нея, а по същество интерпретационният доклад на Полша е резерва. Т.е. Полша, която се опитва да защити Конституцията си, е нападната от други шест държави, които са приели конвенцията”, каза Мирчев. Той добави, че на много места в документа се говори за насилие, основано на сексуална ориентация.


„Няма доклад за финансова обосновка към тази конвенция, дали трябва да се променят законите, Конституцията, оценка на въздействие и т.н., а това е задължително по чл.4 по Закона за международните договори. Всичко това се спестява. От друга страна, конвенцията е приета без гласуване, а практиката в Съвета на Европа е конвенциите да се приемат с мнозинство", напомни народният представител. „Има много притеснения за конвенцията тук, а защо няма притеснения за проблема с корупцията, след като има 17 доклада, че не се справяме с нея”, попита Мирчев.  



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

лъв