17.01.2018 15:30

Шеф в ГДБОП е осъден на 1 година условно

Видян 1228 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият шеф на ГДБОП в Стара Загора И. Д. е осъден на 1 година условно за препятстване на правосъдието, съобщиха от прокуратурата. Полицаят е признат за виновен, че се е опитал да издейства по-лека присъда на арестуван за продажба на наркотици. През октомври 2015 г. той говорил със зам.-окръжния прокурор на Стара Загора и с шефа на съда.


"Поискал да се забави разследване срещу лице, което е било задържано при продажба на наркотици и да има „по-специално отношение“ към него.  Той поискал още и образуваното по случая дело да бъде решено със споразумение при благоприятни за криминалното лице условия. Магистратите заявили, че това, което иска е „нередно“ и че не могат да въздействат на наблюдаващия прокурор под каквато и да е форма как да реши делото си. Независимо от това в периода октомври-ноември 2015 г. в Стара Загора, той е склонявал прокурора по делото срещу криминално проявеното лице  да наруши служебните си задължения във връзка с правораздаването - да изготви споразумение и то да приключи „благоприятно“ за обвиняемия", пише в съобщението на прокуратурата.


Полицаят обаче е оправдан по обвинението в престъпление по служба. Затова прокуратурата ще обжалва решението пред следващата инстанция.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв