Свързани новини

17.01.2018 11:08

Нинова: Искаме истината за каква корупция става дума

Видян 1094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Днес е 17 януари 2018 г. и, както обещахме, в 11 часа „БСП за България“ ще внесе мотивите за вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов за провал в политиката за борба с корупцията", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.


"Обикновено, когато говорим за корупция, говорим за такава в разходването на парите и то е логично. Струва ми се, че рядко, не можах да намеря случай, в който да сме говорили за корупция в приходите. Като внесем мотивите, ще видите, че в тях има такава част – корупция в приходите", добави Нинова.


Тя посочи, че на 20 декември м.г., с писмо от „БСП за България“, социаистите са поискали от Главна прокуратура да предостави информация за извършената проверка от Държавна агенция „Национална сигурност“ и от прокуратурата в приходните агенции.


"На 9 януари в „Секретно деловодство“ на българския парламент постъпиха три документа – доклад на Национална агенция „Национална сигурност“, доклад на прокуратурата и писмо от финансовия министър Горанов. За съжаление, законът забранява да си служа с имена на хора, фирми и числа за злоупотреби и корупция. Но мога да предоставя информация, че в резултат на тези проверки, на разпити на свидетели и на експертизи, е направен извод за заплаха за финансовата сигурност на страната, а оттам и за националната сигурност. Констатация на правоохранителните органи на България, не от опозицията и не само заради вота на недоверие. По-лошо – тези констатации, с указания на главния прокурор, стоят на бюрото на българския министър-председател Бойко Борисов от август месец 2016 година. Сега е 17 януари 2018 година. Нищо не е направено", изтъкна Корнелия Нинова.


По думите й, констатациите към 4 януари са, че проблемът е същият. "За съжаление, не мога да го разкажа, защото е секретна информация. Искаме истината да стане достояние - за каква корупция става дума, защо министър-председателят година и седем месеца не е взел мерки, покровителства ли се тя на най-високо равнище в страната. Настояваме утре сутринта за извънреден председателски съвет с две искания: или документите да се разсекретят, или да направим закрито заседание на парламента и да ги разгледаме. Вярвам, че те ще помогнат на народните представители да си направят верните изводи и да преценят как да гласуват на вота на недоверие за корупция", подчерта лидерът на БСП.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни