Свързани новини

17.01.2018 09:31

Елена Йончева: Не е мой, а наш проблемът Кумгейт

Видян 2134 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нямам никакво лично отношение към Делян Добрев. Говорим за една схема от роднински и приятелски назначения в Община Хасково - т. нар. „Кумгейт”. Този кръг е усвоявал, по доста интересен начин, огромни ресурси. И това не е мой, а наш проблем”, каза в предаването „Тази сутрин“ по bTV депутатът от „БСП за България“ Елена Йончева.


 „Добрев се опитва да профанизира темата. Да отвлече вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси, които му зададохме, и на фактите. Те са дадени на прокуратурата”, каза Елена Йончева.


Тя отговори отрицателно на всички въпроси, които вчера й зададе в предаването Делян Добрев.


На въпроса дали изпълнява поръчка на бизнесмени от Хасково да го дискредитират Елена Йончева отговори с „не“ и добави, че не знае бизнесмени „да седят в стола на кмета“, както твърди Добрев. Но ако той знае за нередности в общината, трябва да каже за какво става дума и ако има съмнение за нови корупционни схеми, е длъжен да ги оповести, посочи Йончева.


По думите ѝ Добрев се опитва се да профанизира темата и да отклони вниманието, вместо да отговори на съвсем конкретни въпроси и всички изнесени факти.


На втория въпрос на депутата от ГЕРБ – дали Йончева е част и изпълнява поръчки на служби – български или чужди, тя отговори: „Не, не съм“.


„Ако г-н Добрев има информация, че работя за която и да е чужда служба, той е длъжен да извести службите“ в противен случай това би било укриване на информация, която е от значение за националната сигурност, продължи Елена Йончева.


„По отношение на българските служби какво точно има предвид? Че го разследват и изнасят тази информация ли? Ако е така, въпросът е към премиера Бойко Борисов“, добави тя.


На въпроса дали нападките към Добрев са свързани със заеманата от него длъжност или с дискредитирането на енергийни проекти, включително и работата му по тях, Йончева отговори: „Не, не е свързано с неговата работа, въобще не е свързано с неговата личност, става дума за схемите, които не знам дали той е идеолог, начело на тези схеми или е поставен в тях“.


 Снимка: Ладислав Цветков, бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни

Днес ще трябва да докажете, че сте сериозни, солидни и