Свързани новини

15.01.2018 14:42

Не разкриват президента Агент Магнолия, но умрялата звезда на Соларис

Видян 1459 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Агент Магнолия е името, с което е работила за КГБ президентът на Литва Далия Грибаускайте, настоява руския Първи канал. Той цитира и втория човек в някогашната компартия на съветската република Владислав Швед, който разказва за настаняването й в квартира на службите в Ленинград и за цялата й кариера. Нейното издигане започва като преподавател в партийната школа, която позиция е невъзможна без благословията на КГБ, а впоследствие тя защитава дисертацията си, която сега я прави доктор на науките, не къде да е, а в Академията за обществени науки на ЦК на КПСС (аналог на нашата АОНСУ). Въпреки свидетелствата и извадените в медиите документи, Литовския институт, който изпълнява ролята на нашата Комисия по досиетата не е извадил досега досие на Агент Магнолия, цвете не по-красиво от собственото й име на китка Далия, а може би точно заради това е кръстена така от службите.


За сметка на това обаче публично беше опозорен три години след смъртта му най-големия актьор на страната Донатас Банионис. Той е световноизвестен с главната роля в култовия за планетарното кино филм Соларис на Тарковский. Поради това се налага да пътува активно на Запад, а по онова време такова нещо е невъзможно без подписване на декларация за сътрудничество със службите.


Историята в Литва досущ повтаря нашата. Преди изборите за Народно събрание от 2001 г. Комисията, назначена от Костовото мнозинство с шеф Методи Андреев, не „намери” досието на Агент Гоце – избрания същата година за президент Георги Първанов. Но разкри декларация на световноизвестния аниматор Доньо Донев, принуден да подпише, за да пътува по фестивали с прочутите си Тримата глупаци.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.