Свързани новини

12.01.2018 10:15

Тръмп не иска мигранти от държави "клоаки“

Видян 1277 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Президентът на САЩ Доналд Тръмп зададе по време на обсъждания със сенатори в Овалния кабинет въпрос защо страната му трябва да приема мигранти от определяни от него като „клоаки“ държави. Няколко източника съобщават за това, а от Белия дом няма опровержение, предава Deutsche Welle.

Президентът Доналд Тръмп е използвал фразата, докато е бил осведомяван за съвместния план на Републиканската и на Демократическата партия относно миграцията от Африка, Хаити и някои страни от Латинска Америка.

„Защо трябва хора от тези страни-клоаки да идват тук“, е попитал Тръмп по време на срещата. Той е предложил САЩ да приемат повече хора от страни като Норвегия. По-рано той се срещна с нейния министър-председател Ерна Солберг. Тръмп е провел среща със сенатора-републиканец Линдзи Греъм и с демократа Дик Дърбин, които са представили план за действие спрямо мигрантите, дошли в САЩ като деца или бягащи от природни бедствия.

Всички източници, съобщили за думите на президента, говорят при условие за запазена анонимност.
Прессекретарят на Белия дом Радж Шад не отрече, че Тръмп е заявил това. „Някои политици във Вашингтон избират да се борят за други държави. Президентът Тръмп винаги ще се бори за американския народ“, допълни той.

Бившият директор на ЦРУ Джон Бренън заяви, че Статуята на свободата „плаче“ заради това, че президентът на САЩ Доналд Тръмп е заявил, че мигранти идват в страната от „държави-клоаки“, пише The Hill.

„Статуята на свободата, нашите бащи-основатели, поколенията дясно-мислещи американци тази нощ плачат заради зверските думи, преписвани на Доналд Тръмп, който продължава ежедневно да доказва, че е дълбоко порочна личност“, заяви Бренън.

Посланикът на Хаити във Вашингтон Пол Алтидор също осъди думите на Тръмп.

Според посланика изказванията на Тръмп са „основани на стереотипи“ и че той е или „неинформиран“ или „необразован“. Дипломатът заяви, че е поискал от властите на САЩ официално обяснение за случващото се.
„Хаитяни се бореха по време на Революцията в САЩ и продължаваме да допринасяме за американското общество“, заяви Алтидор. Тръмп заяви, според американски медии, че Хаити и някои други латиноамерикански и африкански държави са „клоаки“ по време на среща със сенатори, посветена на миграцията.

Белият дом излезе с официално заявление, в което не отрече думите на Тръмп, че мигранти идват в САЩ от „страни-клоаки“.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион