23.02.2009 15:33

Ново частно строителство грози Студентския град

Видян 1252 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ново строителство в Студентския град ще изяде зелените площи. За това алармира подписка в интернет срещу застрояването на кампуса. Студентите изразяват несъгласието си с предложения проект на план за регулация и застрояване, в който се предвиждало и строителство на нови сгради. Законът за устройство на територията забранява да бъде променяно предназначението на тези площи, се посочва в протестната подписка.


Студентите се противопоставят на строителството, което промените в ПУБ-а на практика ще регламентират. „Интересите на частни строителни предприемачи не може да се поставят над интересите на младежта – бъдещият елит на България“, се посочва в подписката.


На сайта priziv.org са посочени повече от 20 общежития в академичното градче, около които  промените в плана предвиждат повсеместно застрояване на с нови частни жилищни и търговски сгради.


Пред блок 4 например, откъм ул.”Никола Габровски” (авт.линия №94) бил предвиден строеж на два слепени Г-образни частни блока. В близост до тях - на ъгъла с ул. ”Г. Брадистилов”, щял да изникне търговски обект.


До 1 блок в посока МГУ пък били включени за изграждане още две големи търговски. Не бил пощаден и Електро-техническият факултет, пред който се строял бизнес център.


Изграждането на жилищен блок бил предвиден и на празното в момента  пространство между блокове 7А и 8.А три студентски общежития направо били извадени от територията на квартала. Става дума за блокове 59, 60 и 61, се посочва на сайта . „По план е предвидено непрекъснато влошаване на жизнените условия за самите студенти за сметка на безогледните и безмерни стремежи към печалби“, е заключението на протестиращите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион