Свързани новини

11.01.2018 13:11

Журналист дава Павлова на съд в Брюксел заради клевета

Видян 2418 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня на откриването на председателството на България на Съвета на ЕС министърката за европредседателството Лиляна Павлова бе предупредена от базирания в Брюксел журналист Георги Готев, че се консултира с адвокати да я съди в белгийски съд за клевета. Той се възмути, че пред група чуждестранни журналисти в София тя е определила неговия сайт BulgarianPresidency.eu като разпространител на "фалшиви новини" и "слово на омразата".


"След консултация с юристи мога да изправя Павлова пред белгийски съд (не пред български) за клевета. Аз съм също белгийски гражданин (както и български - бел. ред), моят сайт оперира от Белгия и смятам нейните твърдения за увреждащи моята работа", обяви Готев, пише в.Сега.


Министър Павлова се срещна тази сутрин с група от 56 журналисти, поканени да отразят откриването на българското председателство на Съвета на ЕС, съобщи сайтът на Готев. Повечето от тях са негови читатели и са му се обаждали по повод публикации. Запитана от финландския журналист Пека Миканен какво мисли за сайта и за лошия образ на България в медийната свобода, тя отвърнала, че дори не желае да говори за него, защото разпространява "слово на омразата" (‘hate speech’) и "фалшиви новини" (‘fake news’), а инициаторът на сайта работел "срещу своята страна" (“against his country”).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Немската икономика

Мрачна прогноза за немската икономика

Група от водещи немски икономически ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния си потенциал

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Денят ще ви предложи възможност да разгърнете пълния