Свързани новини

10.01.2018 14:50

9 протеста шашкат еврокомисарите

Видян 2067 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В деня на официалното откриване на българското председателство на Съвета на ЕС утре, когато пристига цялата 28-членна Европейска комисия са планирани общо девет протеста и все в самия център на София. Зам.-директорът на СДВР Антон Златанов изреди всички заявени митинги.  За 11 януари сутринта е заявен протест в защита на третия пол и другите елементи на  Истанбулската конвенция. "В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа" протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с плакати, като протестът ще продължи в 18.15 часа в района на Народния театър Иван Вазов. Сигурно заради това за еврокомисарите и другите официални гости е предвиден ръкав от платнище, който ще скрива гледката към Градската градина и ще ги вкарва не през главния вход на театъра, а отстрани. Между 18.00 до 20.30 са ще има протести за втори кабинков лифт в Банско и против застрояването на парк Пирин. Още четири заявления за протести са подадени за 11 януари, все свързани с решението на Министерския съвет, с което беше дадена зелена светлина за изграждането на втори кабинков лифт в Банско. На 2 януари са подали заявление от Гражданска инициатива за суверенитет на България. На 4 януари са подали от Бъдеще за община Банско, която подкрепя решението на МС. На 8 януари са подали искане за митинг на 11и и от Дунавско-карпатска програма България, която иска отмяна на решението на МС. Това звучи интересно, защото досега не Карпатите, а Алпите са сочени като инициатор на антиски кампанията - нивото пада в буквален, а и в преносен смисъл. На същата дата заявление са подали и от Природа за хората и регионите в подкрепа на решението на МС. При толкова много шум от едновременни митинги, и концертът в театъра, и коктейлът с невероятния куверт от 100 евро на човек, какъвто не познават дори в Кан, ще бъде заглушен за еврогостите и българските им домакини.


От днес започва забраната за паркиране в близост до Народния театър, а утре ще има и ограничение на движението в района, уточниха от СДВР.


Зам.-кметът на София Евгени Крусев призова гражданите да използват градския транспорт и да избягват централната част на града във времето, в което са предвидени протестите, за да се избегне струпването на автомобили и придвижването да стане по-лесно.


Той уточни, че е възможна промяна на маршрутите по някои от линиите на градския транспорт, като информация за това ще бъде дадена предварително и ще се показва върху таблата на спирките.


В НДК ще продължи провеждането на различни културни мероприятия в рамките на цялото председателство. Ще има концерти, изложби, “Перото” и театър “Азарян” ще продължат да работят без промяна.


 Снимка: бТВ, архив


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп