Свързани новини

10.01.2018 11:41

Борисов: Възмутен съм от свалянето на билборда на полицаите, не ни пречат

Видян 1793 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Възмутен съм от свалянето на протестния билборд на полицаите, не ни пречат. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на правителственото заседание, предаде Фокус. Ден преди откриването на европредседателството на България правителството провежда заседанието си в реновираната зала 3 в НДК, която ще бъде основна за официалните срещи на представителите на Европейския съюз през следващите 6 месеца.



Във връзка със свален билборд на протестиращи полицаи в столицата, Борисов каза: „Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите“. Премиерът уточни, че утре ще се види с тях. „Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, заяви той.



„Ние в момента ще започнем да разглеждаме бюджета на ЕС за следващия период и, когато защитаваме особено кохезионната политика, искат да знаят колко са заплатите и пенсиите в България. Така, че не само, че не сме в колизия с техния протест, 55 млн. изплатихме повече на МВР, 100 млн. повече за армията, двойно увеличение на учителските заплати, 15 млн. допълнително за БАН, 10 млн. и сграда за СУ“, допълни Борисов.

 Премиерът поясни, че това са обществени пари.

„Мисля, че с колегите се опитваме да ги слагаме на най-правилните места. Безспорно искаме да увеличим на всички доходите, но увеличихме и пенсиите. Вчера имахме КСНС и исканията на военните са за няколко милиарда-от 3 млрд лв. на горе, най-вероятно ще излязат 4-5 млрд. накрая“, заяви Бойко Борисов. „Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме“, обясни премиерът.

Според Борисов бързо се е забравило колко милиарди е изплатило правителството за Белене, за американските централи, за КТБ. „Огромни пари. А тази година, никога толкова пари в бюджетите на министерствата, научните институции, университетите, защото сега ще дойде и УНСС с поне 1,8 млн. лв. искане за новата сграда. Ще им ги предоставим“, каза още той.

„Днеска прокуратурата заедно с МВР в 15.30 часа ще даде максимално съм ги помолил, детайлите за шесторното убийство, по цялата технология. От МВР се справиха прекрасно и такива приказки, които се говорят, не им отива на експертите в кавички, защото почти всички са служили при мен и около мен, и им знам качествата“, допълни премиерът.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

рак