Свързани новини

10.01.2018 10:51

Свалиха билборд на полицаите с послание към евроделегатите

Видян 2121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Билборд на английски език, с който служителите на МВР смятаха да посрещнат евроделегатите у нас, беше свален вчера. Той се намираше до Националния стадион „Васил Левски” – на кръстовището на улица „Гурко” и булевард „Евлоги Георгиев” в столицата.
 С него полицейският синдикат уведомява, че българските полицаи получават по-ниско възнаграждение от техните колеги в ЕС – основната им заплата е 340 евро. От синдиката заявиха пред бТВ, че нямат представа каква е причината, тъй като поставянето е било платено за най-малко 2 седмици. Уведомени са от собственика на съоръжението, че плакатът ще бъде свален. Синдикатът има договор за три билборда – до Националния стадион „Васил левски”, на ул. „Фритьоф Нансен” и бул. „Цариградско шосе”. Платили са около 200 евро на билборд.

   От федерацията се заканиха да увеличат броя на билбордовете в София.


 Билбордът е свален от фирмата собственик, която отдава рекламно място под наем, от съображения за политически спекулации.

  "В случая ние сме подведени и сме въвлечени в явно търсен политически скандал, защото аз имам договор с една голяма агенция, която се казва "Аргент", които наемат билборда и според договора е уточнено, че това ще бъде "визия на събитие". Тъй като след монтаж на тази визия ние констатираме, че не става въпрос за събитие, а става въпрос за послание, което е с политически отенък - синдикално, ние го сваляме на базата търговски отношения между двете компании", заяви пред Оффнюз управителят на Метрополис Тихомир Младенов.


 


   Премиерът Бойко Борисов е разпоредил един от билбордовете, който е платен от правителството във връзка с европредседателството, да бъде преотстъпен на синдикатите. По-късно те отхвърлиха предложението, защото според тях в момента е много по-важно да се реши проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР.


  В деня на официалното откриване на председателството, полицаите излизат на улицата, с искане за 15% увеличение на заплатите.

СФСМВР планира две групи от членове да протестират и отправят послания към делегациите, пристигащи за официалното откриване на Българското председателство на Съвета на ЕС. В часовия диапазон 16.30 – 17.00 часа протестиращите служители в МВР ще „посрещат“ делегациите с винили на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ и на кръстовището на Орлов мост. Протестните действия ще продължат в 18.15 часа в района на Народния театър „Иван Вазов“. Следващата дата, на която ще протестират членовете на СФСМВР е 25 януари 2018 г., когато ще се поведе и срещата на министрите на вътрешните работи от ЕС в България. Протестът ще започне в 11.00 часа в района на НДК. Успоредно с това СФСМВР продължава своята кампания с билбордове, съдържащи послания към пристигащите делегации.

Снимка: Е-вестник






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

лъв