Свързани новини

09.01.2018 11:16

Пуснаха за движение естакадата от бул. Брюксел до летище София

Видян 1412 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

    Пуснаха за движение естакадата от бул. Брюксел до летище София. "Това е много важен обект за София и за връзката с Терминал 2 от гледна точка на това, че облекчава движението в района". Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова на откриването на новопостроената пътна връзка от бул. Брюксел до Летище София, предаде Фокус.

 „Тази директна връзка от центъра на София към летището спестява много тежко движение на кв. „Дружба“ и на бизнес зоната, която се развива особено усилено през последните години. Спестява и допълнителни емисии, тема, по която говорим всеки ден“, заяви тя. „Искам да подчертая, че се довърши един от занемарените в миналото обекти. Едно пространство в София, покрай което не ни се искаше да минаваме, но ни се налагаше“, коментира кметът и благодари на министър Ивайло Московски и министър-председателя Бойко Борисов за поетия и изпълнен ангажимент за проекта. „Пожелавам безаварийно пътуване, да внимават шофьорите. Нека да се съобразяват с пътната обстановка и правилата за движение. Надявам се и „Пътна полиция“ да контролира, за да няма произшествия“, посочи Йорданка Фандъкова. „Освен за гражданите на София, това трасе е важно за развитието на туризма в София. След като свързахме летището с метрото, посредством него и с града, сега имаме и тази пътна връзка, за да може София да бъде привлекателна и гостоприемна за много туристи“, каза още кметът.

 Министърът на транспорта Ивайло Московски заяви на откриването, че стойността на проекта е 13,7 млн. лева. „Една такава директна пътна връзка, заедно със връзката с метрото, със сигурност до голяма степен облекчава пътникопотока и пътуващите към летището граждани“, заяви той. „От министерството и СО положихме изключителни усилия, за да успеем да осигурим финансиране за довършване на проекта“, посочи министърът. „Благодаря на изпълнителите. Това е пътна естакада с висока сложност на изпълнение, няма много такива правени в България“, коментира Ивайло Московски и допълни, че изпълнителите са успели да изпълнят проекта, за да бъде пусната естакадата символично за Председателството. „Пожелаваме безаварийно пътуване на всички и успех на Председателството. Надяваме се да облекчим по всякакъв начин всички гости и пътуващи на Летище София“, каза още Ивайло Московски.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Диана Ковачева

Не мога да стана служебен премиер: Диана Ковачева

Омбудсманът Диана Ковачева заяви, че не ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...