Свързани новини

09.01.2018 09:59

САЩ цепят Сирия за талибански Източен Ефрат

Видян 1589 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   САЩ цепят Сирия за талибански Източен Ефрат. "Западен високопоставен политик, цитиран от вестник Шарк ал аусат, заявява, че САЩ са на прага на дипломатическото признаване на Източен Ефрат. Става въпрос за контролираната от прокюрдските "Сирийски демократични сили" територия в Североизточната част на Сирия". Това коментира в профила си във Фейсбук арабистът Владимир Чуков. Територията на квази държавата е 28 000 кв.км или към 1/8 от площта на Сирия. Това ще бъде второ престъпление след отцепването на Касово противно на международното право. То остава непризнато и от държави в ЕС.

"Според неназованото официално лице доказателство за новата стратегия на Вашингтон в Сирия е декларацията на американския военен министър ген. Матис за изпращането на дипломати, които ще работят „рамо до рамо с американските военни там”.

Изглежда компонентите на въпросната стратегия са „утвърждаването на местните съвети, икономическото възстановяване, създаването на собствени управленчески структури, гарантирането на военна защита, запазването на военните бази и дипломатическо признаване.”

"Не е много ясно какво точно се подразбира под „дипломатическо признаване”. Кюрдската информационна агенция ANHA разширява темата, като добавя, че не става въпрос само за САЩ, а за водената от тях международна коалиция.Ако новината е истина, това означава, че Вашингтон не гледа с надежда на мирните преговори в Женева. Освен това става въпрос за реалното разделение на Сирийската арабска република", пише още Чуков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,