Свързани новини

08.01.2018 14:41

Орбан определи бежанците като "мюсюлмански завоеватели"

Видян 1444 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Унгария е против квотите за бежанци в Европейския съюз и премиерът Виктор Орбан обясни пред Bild своята позиция защо. "Ние не виждаме в тях мюсюлмански бежанци, а мюсюлмански завоеватели", категоричен е той.


За да попаднат в Унгария, бежанците от Сирия минават през териториите на четири държави, които не са богати като Германия, но са стабилни и могат да предоставят защита за живота им, смята Орбан.


"Това е доказателство, че те мигрират по икономически причини в търсене на по-добър живот", казва още унгарският премиер в своето интервю, цитирано от ТАСС.


Според него голям брой мигранти от мюсюлмански държави може да предизвика появата на "паралелни общества", защото "християнското и мюсюлманското общество никога не могат да се обединят", а мултикултурността е илюзия.


Орбан настоява и Унгария да има правото сама да реши кого да допусне да живее на нейна територия. Той е категоричен и че страната му няма да приема и в бъдеще нито един бежанец, допълва Die Welt.


В края на годината Европейската комисия заведе дело срещу Чехия, Полша и Унгария заради нежеланието им да приемат бежанци. В последните месеци всички останали страни от ЕС изпълняват своите ангажименти по квотите за бежанци, показват данни на Европейската комисия.


В своето интервю Орбан отхвърля обвиненията, че Унгария взима пари от ЕС, но отказва да изпълнява ангжиментите, произтичащи от членството. Средствата от Кохезионната политика не са подарък, казва той.


"Те са балансът за това, че отворихме икономиката си за конкуренцията и нямат нищо общо с темата за бежанците", обяснява унгарският премиер.


Източник: Investor.bg.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец