Свързани новини

07.01.2018 09:57

Неофит: Слънчево е и на душата ми

Видян 1759 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Да ни е честит обновеният храм Свети Стефан и да се издига българският дух в нашите отношения за доброто на нашите страни, църкви и народи. Това каза Негово светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит преди откриването на реставрирания храм „Св. Стефан“ в Истанбул, предаде Фокус. Патриархът отбеляза, че днес е хубав и слънчев ден. „Слънчево е и на душата ми, както и на душата на всички българи, които знаят каква стойност за нашата България има построяването на този храм“, каза Негово светейшество. Той посочи, че реставрацията на храм „Св. Стефан“ е чудесна.


Желязната църква, претърпя реставрация в продължение на 7 години. Към 10 часа приключи молебенът. Религиозната церемония бе отслужена от българския патриарх Неофит и от Вселенския патриарх Вартоломей, който поръси черквата със светена вода от вчерашния ритуал за Богоявление.

На тържеството присъстват българският министър-председател Бойко Борисов, турският президент Реджеп Ердоган, министърът на външните работи Екатерина Захариева, високопоставени представители на Истанбулската голяма община, други официални лица и гости от българската църковна община в Истанбул. По-късно през деня ще се състои среща между премиера Борисов и турския президент Ердоган в двореца Долмабахче. Дворецът е със статут на резиденция на турския парламент и приемането на чужди държавни лидери в него е израз на особена чест.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей