Свързани новини

29.12.2017 12:29

Полицейски екипи на изходите на София за ЧНГ

Видян 1247 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По време на почивните дни от 23 до 27 декември на всички изходни артерии поставихме полицейски екипи и нямахме много тежки произшествия – само 10, което е сравнително малко за София. Имаше около 25 пияни шофьори“. Това каза началникът на отдел „Пътна полиция“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) комисар Тенчо Тенев на брифинг за предприетите от полицията мерки във връзка с предстоящите новогодишни празници, предаде Фокус.


По думите му същата организация ще бъде направена и за новогодишните празници. „Когато движението стане по-натоварено, на кръстовищата ще бъде изключена светофарната уредба и движението ще се извършва от регулировчик. Това ще стане и пред всички молове“, обясни комисар Тенев.


„На 1 януари също ще има сериозна организация. Очаква се засилено движението на автомобили в посока София, така че ще има и засилено присъствие на полицаи на входовете на града, за да може всички да влязат безпроблемно“, каза той и уточни, че това ще се случи и на 2 и 3 януари. Според него се очаква 150 хил. автомобила да влязат в София в края на почивните дни, като най-големият трафик традиционно е на АМ „Тракия“.


„Много често се натъкваме при многото ПТП-та в София на водачи, които след като се ударят, не си слагат светлоотразителните жилетки или знак „Внимание“ и застават по средната на пътното платно. Искам да напомня, че при такова нещо особено в тъмната част на денонощието е изключително важно да се обличат светлоотразителните жилетки, за да могат хората на платното да се виждат“, каза още ком. Тенев.


Той уточни, че статистиката за декември тази година е по-добра в сравнение с миналогодишната. „Със 100 по-малко са регистрираните тежки произшествия и с 1000 по-малко леките. А с 4 по-малко са убитите при катастрофи – 38 броя“, каза ком. Тенев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец