Свързани новини

28.12.2017 13:18

Четвърти обвиняем по СуджукГейт

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвинение на Петър Малджиев по делото Суджукгейт за две престъпления - закана с убийство и опит за принуда. Това съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Петър Малджиев е четвъртият обвиняем по делото, по което вече бяха привлечени към наказателна отговорност бившият депутат от ПП ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на ОД МВР – Добрич – Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Добрич.


В хода на разследването до настоящия момент е установено, че Малджиев е близък приятел на двамата.


Самият той бил собственик на два хотела в курортно селище Кранево, казино в гр. Добрич и други търговски обекти. Назад във времето е бил шеф на "Аполо и Болкан" и е бил свързан с бившите силови групировки.


През месец ноември 2017 г., във връзка с започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев.


Ако бъде признат за виновен Малджиев може да получи наказание до 6 години лишаване от свобода за всяко едно от трите от престъпления.


Спрямо Малджиев е взета мярка за неотклонение „подписка“.


По настоящето производство вече е привлечен към наказателна отговорност Живко Мартинов, като са му повдигнати общо шест обвинения. Сред тях са две обвинения за изнудване, обвинение за закана с убийство, обвинение за лично укривателство, принуда и престъпление срещу реда на управление.


Определена му е мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 5 000 лв.


Веселин Колев е привлечен към наказателна отговорност за закана с убийство, принуда и подбуждане към лъжесвидетелстване.


Определена му е мярка за неотклонение „подписка“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева