Свързани новини

22.12.2017 10:52

Унгария ще блокира действията на ЕС срещу Полша

Видян 1448 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Унгарският министър-председател Виктор Орбан заяви, че Унгария иска силна Полша като част от Европейския съюз и че ще блокира всяко действие, което е насочено към отменянето на правото на глас на Варшава в Съюза, предава Фокус.


Орбан заяви, че Полша, която е критикувана от Брюксел заради провеждането на съдебни реформи, е нападана несправедливо и неоправдано. Той допълни, че Унгария няма да подкрепи опита да се задейства чл. 7 от Договора на ЕС, предвиждащ санкции срещу страни членки.


„Трябва да изясня на ЕС, че е безсмислено да се започна процес срещу Полша, защото няма шанс той да премине. Унгария ще формира непробиваемо препятствие“, уточни министър-председателят.


От своя страна, унгарският вицепремиер Жолт Шемиен заяви, че е „неприемливо е Брюксел да оказва натиск върху суверенните държави и произволно да наказва демократично избраните им правителства“. Според него е "невероятно" ЕК да не прави нищо , когато други страни членки не съблюдават европейските правила, а след това да инициира „политически процес“ срещу полското правителство.


„Това е типичен случай на двойни стандарти и това, което ЕК прави сега, е в разрез с европейските ценности“, смята вицепремиерът. Той посочи, че Централна Европа и Полша днес са двигател на европейското икономическо развитие и че ЕС се нуждае от Полша. Той допълни, че страната му ще излезе в защита „срещу нечестния политически процес“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв