Свързани новини

21.12.2017 09:46

Йотова: Борисов бламира здравния министър

Видян 1989 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър-председателят бламира здравния министър. Това заяви в предаването „Тази сутрин“ по БТВ вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя коментира обратът по законопроекта за бюджета на Здравната каса. Предвижда се по-късно днес в парламента бюджетът на касата спешно да бъде променен, за да може да падне мораториумът върху новите лекарства. Цветанов дължи извинение на президента, каза още по темата Илияна Йотова. Думите й бяха породени от това, че зам.-шефът на ГЕРБ преди дни посъветва държавния глава да чете повече, имайки предвид изказването на Радев, че мораториумът върху лекарствата нарушава права на български граждани, съобщава epicenter.bg.


„Слава Богу, че гаврата с хората приключи. Сега остава въпросът кой ще понесе отговорността за предложението за мораториума върху новите лекарства? Имаме един министър на здравеопазването, който беше бламиран от министър-председателя. Две седмици министърът на здравеопазването обясняваше защо е нужно решението за мораторуима. Чудя се дали действително става въпрос за спестяване на няколко милиона или кой има интерес от това да ги няма тези иновативни лекарства? Този прецедент  може да доведе до други подобни“, каза вицепремиерът Илияна Йотова.


И продължи: „Дано този случай не се замете под килима с гласуването днес в Народното събрание. Някой искаше да се прави на Господ и да казва кой трябва да се лекува и кой не. Добре, че и това отмина!“ Според нея всичко това показва, че тече битка вътре в ГЕРБ.


Цветанов дължи извинение на президента, каза още по темата Илияна Йотова. Думите й бяха породени от това, че зам.-шефът на ГЕРБ преди дни посъветва държавния глава да чете повече, имайки предвид изказването на Радев, че мораториумът върху лекарствата нарушава права на български граждани.


В президентството се убедихме – няма да дочакаме коректен тон от ГЕРБ, коментира тя отношението на управляващите към „Дондуков“ 2.


За Цветанов Радев е ходещ кошмар – всеки ден му показва - загубих тези избори, добави Йотова.


Не очакваме добър тон. Води се очевидно кампания срещу президента, убедена е Йотова. Тя коментира и заявката от страна на държавния глава да наложи вето върху новия антикорупционен закон.


„С новият антикорупционен орган ще станат прекалено много институциите. Отново сме си свършили работата на половина. Има проблем в начинът, по който ще се подават сигналите“, посочи Йотова.


Вотът на недоверие дава повод за една чудесна дискусия, която ни липсва в последните години, смята Йотова по отношение на искането на недоверие към правителството, което се кани да поиска опозицията.


Според нея стабилността, за която говорят от ГЕРБ не се основава толкова на икономически показатели, а на желанието на ГЕРБ да останат във властта.


Илияна Йотова отговори и на въпроси, свързани намеренията на ГЕРБ да отпадне давността за приватизацията и с участието на лидера на БСП Корнелия Нинова в раздържавяването на Техноимпекс.


„Аз съм от хората, които подготвиха „Бялата книга за приватизацията“, която сега се размахва. На същата позиция съм. Цялата пушилка се вдигна заради Корнелия Нинова. Тя трябваше да бъде елиминирана като лидер на опозицията“, коментира Илияна Йотова.


И попита риторично къде е този закон, който трябваше да направи ревизия на прехода?


Запитана разделена ли е БСП – Йотова каза: „Очевидно има проблем“. Но бе категорична, че той няма да прерасне в разделение в партията и смяна на лидера.


Неотдавна Йотова бе на визити в Македония, Албания, Гърция. Тя коментира въпросите, свързани с даването на българско граждантво.


"Бави се даването на българско гражданство в Струмица. Нужни са промени. Сега човек, който е издържал интервюто в Министерство на правосъдието получава дата да се яви чак в края на 2018 година. Нужно е да се създаде Национален съвет за българите в чужбина", каза вицепрезидентът.


Създадохме много очаквания у страните в Западните Балкани, но няма гаранция, че Австрия след нас ще продължи този процес, подчерта вицепремиерът.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

везни