Свързани новини

20.12.2017 15:21

Каракачанов: Обжалването за ремонта на МиГ-29 е умишлен саботаж!

Видян 1534 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинската фирма, която обжалва решението на Министерството на отбраната за ремонт на руските изтребители МиГ-29 няма лиценз и способност да извърши подобни ремонти. "На практика това, което тя е извършила, е опит за саботаж срещу решението на Министерство на отбраната да ремонтира своите самолети директно с договор за пряко договаряне с РСК МиГ". Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов на извънреден брифинг в министерството, предаде БГНЕС.


От военното ведомство съобщиха по-рано, че жалбата на украинската държавна фирма блокира поръчка за ремонт на изтребителите ни МиГ-29.


"По наша предварителна информация още от края на миналата седмица се очакваше нещо, което се случи вчера официално - на 19 декември една украинска държавна компания „Укроборонпром“ от холдинг „Украинмаш“ внася жалба в Комисията за защита на конкуренцията срещу решението на Министерството на отбраната от 6 декември 2017 г. за поддръжка на бойните самолети МиГ-29", посочи Каракачанов.


Той обясни че с това решение се осигурява поддръжката на 15-те изтребителя МиГ-29 за срок от 4 години срещу 82 млн. лв. На миналото заседание на МС бяха гласувани 19 млн., а днес трябвало да се гласуват още 22 млн. Военният министър посочи, че същата тази фирма „Укроборонпром“ няма лиценз, няма способност да извърши подобни ремонти.


„На практика това, което тя е извършила, е опит за саботаж срещу решението на МО да ремонтира своите самолети директно с договор за пряко договаряне с РСК МиГ”, посочи военният министър.


Вчера е внесена жалбата, без да бъде платена държавната такса, няма преведена регистрация на фирмата на български език, няма никакви данни дали подписалите жалбата лица са с тази представителна власт, посочи Каракачанов.


„Защо казвам, че е саботаж умишлен. Тепърва ще изясним какви са причините дали зад това действие се крият някакви политически мотиви или се крият някакви икономически мотиви на онези, които се почувстваха неприятно изненадани от решението на МО да не търси посредници за разлика от всички досегашни сделки по отношение на МиГ–овете. Това тепърва ще се изясни и се надявам тук компетентните органи да си свършат работата. Но на практика това ни връща назад с 3 месеца”, заяви Каракачанов.


Той каза, че същата тази фирма преди няколко месеца обжалва и договора с ТЕРЕМ за ремонта на хеликоптера Ми-17 и спря процедурата по същия начин.


„Така че затова казвам, че това за мен е саботаж, защото при един подобен опит преди няколко месеца, правиш втори опит, много ясно съзнавайки, че няма как да участваш в една подобна процедура и няма как на теб да ти бъде възложено изпълнението на един подобен договор, тъй като ти не си лицензира и нямаш способности да го извършиш”, заяви военният министър.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Отцепиха района до детска ясла в Русе заради тяло

Откриха тяло до ясла в Русе, районът е отцепен

Отцепиха района до детска ясла в Русе ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв