Свързани новини

20.12.2017 15:16

Българи обраха десетки туристи с фалшив банкомат в Рим

Видян 1536 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Фалшив банкомат, дело на трима българи, изкопира информациите от десетки кредитни и дебитни карти на туристи в центъра на Рим, съобщи в.Кориере дела сера.


Само за половин ден фалшифицирано с български оригинални части устройство за теглене на пари на филиал на банка Уникредит успяло да изкопира нелегално кодовете на картите на много туристи и римляни. Никой от тях не усетил, че машината за теглене на пари до стълбището на Испанския площад е модифицирана от пирати. 28-годишният Кирил Делчилов и 55-годишният Валери Ганев били майсторите на ужилването, за което избрали възможно най-оживеното място в сърцето на Рим. В хотелска стая на близката улица „Венти сетембре” ги чакал и техният съучастник - 44-годишният Ацко Ванцов. В стаята били открити 12 магнитни клонирани карти, една карта със запаметени десетки информации за кодове, пари и компютър, съобщи 24 часа.


Ударът на българите бил усетен от карабинерите от централния участък в Рим, които проверяват всяка сутрин банкоматите в историческия център. В случай на забелязани аномалии по устройствата карабинерите причакват наблизо появата на престъпниците. По същия начин били заловени и тримата българи. Все още не е ясно дали са действали и в други зони на Рим. Всичко това става само дни, след като италианските карабинери удариха по банда, специализирана в този тип престъпления, и действаща в цяла Европа. По този повод са арестувани престъпници не само в Рим, а и в България, както пише „Кориере дела сера”. Предполага се, че последните трима арестувани българи са част от друга банда. В момента те се намират в затвора „Реджина Чели”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв