Свързани новини

20.12.2017 09:45

НС ще гласува отмяната на мораториума върху лекарствата

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 
 Парламентът ще гласува отмяната на мораториума върху нови лекарства в бюджета на НЗОК за 2018 година на утрешното пленарно заседание, предаде Фокус. Гласуването ще бъде първа точка в дневния ред след решение на Председателски съвет.

 Вчера ПГ на БСП за България внесе в деловодството на парламента предложение за отмяна на параграф 6-ти от Закона за бюджет на НЗОК за следващата година, който касае мораториума. По-късно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че групата ще предложи на Председателски съвет в зала да бъде гласувана отмяната на параграфа за новите лекарства.


Не е важно дали БСП или ГЕРБ са предложили отпадане на мораториума върху лекарствата, най-важен е резултатът, който удовлетворява болните. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова след Председателски съвет на Народното събрание, където бе обсъдено включването в дневния ред предложението за отпадане на мораториума върху лекарствата за онкоболните. Лидерът на БСП поясни, че точката ще бъде включена като първа в утрешната програма за работа на Народното събрание. „Предложението, което вкарахме вчера за отпадане на параграф 6-ти се подкрепя от всички парламентарни групи. Сега ще го подпишем като консенсусно такова“, каза Нинова. По думите ѝ правителството уверява, че не е въпрос на средства. "Радвам се, че има политическа воля тази огромна грешка да бъде поправена“, заяви Нинова.






Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес приемайте предизвикателствата

Днес приемайте предизвикателствата като възможности