Свързани новини

16.12.2017 10:18

Русия: САЩ групират терористи за борба срещу сирийската армия

Видян 1694 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Руският Център за помирението на враждуващите страни в Сирия съобщава, позовавайки се на завръщащи се по домовете си бежанци, че инструктори от САЩ подготвят в тренировъчен център в бежански лагер ново въоръжено формирование, наричано „Нова сирийска армия“, предаде ТАСС.



„Въпреки заявленията от американска страна за безусловната привързаност към унищожаването на терористичната групировка „Ислямска държава“ международната коалиция продължава да си взаимодейства с остатъците от терористите на територията на Сирия. Под ръководството на американски инструктори от специалните части от групи бойци в тренировъчен център в бежански лагер се създава ново въоръжено формирование, наименувано „Нова сирийска армия“, предадае Фокус. Според завръщащите се у домовете си бежанци, след завършването на курса на подготовка, създаваните формирования ще бъдат прехвърлени в южната част на Сирия за борба със сирийските правителствени войски“, пише в официално съобщение на подчинения на министерството на отбраната на Русия Център.



Центърът за помиряването смята, че международната коалиция начело със САЩ вече повече от половин година използва за подготовката на терористи бежанския лагер, намиращ се на около 20 км. североизточно от град Джиср аш Шадади в провинция Ел Хасеке. В момента в него, по данни на Центъра, се намират около 750 бойци, като ядрото им е съставено от 400 терористи от „Ислямска държава“. Министерството на отбраната припомня, че именно тези членове на групировката „при поддръжката на САЩ безпрепятствено излизат от град Ракка през октомври 2016 г.“



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще