Свързани новини

15.12.2017 17:04

3 500 камери ще следят за сигурността в столицата

Видян 1466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 3 500 камери ще следят за сигурността в столицата. Това каза вътрешният министър Валентин Радев, който заедно със столичния кмет Йорданка Фандъкова посети Центъра за видеонаблюдение на Столичната община, в който ще бъдат обединени системите за наблюдение на СДВР и общината за предстоящото Председателство на Съвета на ЕС, предаде Фокус.


„Тук всичко се вижда. Такъв център съм виждал само в Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Впечатлен съм от многото камери. 3 500 ще наблюдават всички, които ще идват на гости в столицата по време на председателството. Опънати са 6 км оптика между тази сграда и НДК“, отбеляза министър Радев.


„Наблюдението е първата стъпка към превенцията – да не се случи нещо, което до сега не се е случвало и аз много вярвам, че няма да ни се случи и по време на Председателството. С тази симбиоза, с този център, където усилено се наблюдава с всички камери наистина ще се свали престъпността“, посочи още той, като уточни, че от 6 до 8 души от МВР ще могат да работят в центъра и да получават информация директно от там.


„Една от целите ни беше да направим такъв пункт. Имаме още една по-нататъшна - централизирано събиране на данни. Но това е първата стъпка – оптиката - всички да ги виждат, всички да знаят, че са гледани“, каза още министър Радев.


По думите му сигурността за Председателството е обща грижа на МВР и Столичната община и е свързана с цялостното представяне на страната ни през тези 6 месеца.  „Притесняваме се от нелегални мигранти, които преминават през държавата ни към Централна Европа. Някои от тях може да останат тук и, ако имат лоши помисли, ние да ги видими и да ги спрем. Колегите и гостите, които дойдат тук, трябва да усетят същата грижа и не по-голям или по-малък пропускателен режим, какъвто има в Европа. Трябва да има усещане за сигурност и да мислим само как да подобряваме нещата“, каза още той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на стрес


Днес е възможно да сте изложени на по-високи нива на