Свързани новини

14.12.2017 16:20

СРС - шефът: По три случая ни се пречи да извършим проверка

Видян 1639 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Председателят на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Бойко Рашков заяви пред Нова, че по три случая се пречи на бюрото да извърши контрол.


В един от случаите става дума за противодържавно престъпление, което е било „екзотично, дори по тоталитарно време”, уточни той.


Сега деянието, за което този човек се подозира, почти няма място в Наказателния кодекс. Този човек иска да знае дали срещу него са използвани СРС-та. Вчера от него пристигна трета молба. Ние в момента нищо не можем да му отговорим и вероятно ще изпратя тези материали на главния прокурор, той да отговори, тъй като действително става дума за нещо много сериозно. ДАНС също отказват да дадат информацията”, разказа Бойко Рашков.


Той твърди и, че материали, свързани с конкретно използване на СРС-та са се появили чрез прокуратурата в онлайн медия. Този материал, който се е появил в медиите, е бил в делото на прокуратурата. Точно по този случай сме извършвали проверка и две от нашите констатации за неправомерно подслушване на магистрат са по този случай, каза още Рашков. Бюрото е изпратило 43 сигнала за нарушения на главния прокурор, от тях по 19 ние нямаме знак, че някой е взел отношение по труда на хората от бюрото, коментира още той.


„Има заповед на главния прокурор Сотир Цацаров от 20 ноември 2015 година. С тази заповед Цацаров забранява на своите подчинени прокурори на националното бюро да се предоставят: документите, на които се основава искането за използване на СРС-тата, резултатите, получени в хода на прилагане на СРС-та, получените веществени доказателствени средства, разкри още Рашков.


Часове по късно главният прокурор Сотир Цацаров поиска от две парламентарни комисии - вътрешната и тази за контрол на СРС-тата, да изслушат на открито за медиите заседание целия състав на Бюрото, както и председателите на ДАНС и ДАТО. От прокуратурата обясняват, че предложението на Цацаров е "по повод изявления на г-н Бойко Рашков, председател на НБКСРС, за тежки нарушения при прилагането и използването на СРС, допуснати от органите на прокуратурата и ДАНС".


"Считам, че отправените за пореден път от него сериозни обвинения следва да бъдат обсъдени на заседание на комисиите, защото имат пряко отношеиние към спазването на закона и правата на гражданите, а също и към вътрешната сигурност. Моето разбиране е, че само в хода на такъв институционален диалог българските граждани могат да получат информация, която отговоря на истината, и не е изкривена от лични амбиции и партийни пристрастия", пише Цацаров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови контакти


Денят е идеален за комуникация и изграждане на нови