Свързани новини

14.12.2017 15:19

Антикорупционният закон е прах в очите на хората, заяви Зарков

Видян 1335 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Идеята на нов закон за корупцията беше да се създаде нов самостоятелен орган, който да се специализира в наказателното преследване на корупция. Тук се събират четири действащи закона, които очевидно, по общата ни оценка, не са проработили и трябва да се разглеждат самостоятелно“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България“ Крум Зарков. Според него този закон не е за противодействие на корупцията. „За отнемане на незаконно придобито имущество – може би, за конфликт на интереси – да, за публичност на имуществото – сигурно, но не и за противодействие на корупцията. Това е мъгла и тази мъгла трябва да бъде разсеяна. В закона за корупция няма нищо“, каза още той. По неговите думи се отпускат много пари на много хора, на които не е редно, по незаконен път. „Затова и този закон е толкова важен за хората, които в огромната си част, определят корупцията и нечестностното взимане на решения като основен проблем, който пречи за развиването на нашата нация. Този закон е важен и за тези, които наблюдават страната ни отвън – инвеститори, партньори, други страни“, подчерта Зарков. Той припомни, че всички политически партии са обещали да се направи антикорупционен закон. „Мерки за противодействие на корупцията се уреждат в много други закони, но не и тук. Още от първия член е заложена абсолютната неефективност на този закон“, категоричен е народният представител. Той е на мнение, че този закон урежда в полза на държавата незаконно придобито имущество. „Той урежда един вид такова отнемане – гражданска конфискация, а тя е обект на много спорове. Този вид отнемане се съдържа и в Наказателния кодекс. Антикорупционният закон на управляващите е лъжлив закон“, коментира Зарков. Според него той няма да проработи или ще работи селективно и в никакъв случай няма да допринесе за борбата с корупцията. „В него липсва едно – инструментът, с който да се бори корупцията. Корупцията е престъпление. Можем да спорим по нейната дефиниция, но не и по нейното място, което е в Наказателния кодекс. Всичко друго е прах в очите на хората“, заяви Крум Зарков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,