Свързани новини

14.12.2017 11:22

НС осъди на смърт 1000 българи

Видян 1425 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Парламентът преодоля ветото на президента Румен Радев върху Закона за Бюджета на НЗОК през 2018 година, с което осъди на смърт 1000 българи, лишавайки ги от животоспасяващи лекарства. „За“ гласуваха 126 народни представители, а 95 бяха „против“, предаде Фокус.


В отрицателен вот зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев заяви: „Ще гласуваме винаги против, докато ви убедим, че реформата в здравеопазването трябва да се състои“.


Зам.- председателят на ПГ на БСП Антон Кутев коментира: „Това беше чисто човешки избор, не ми е ясно, когато мислиш в голяма схема явно не обръщаш внимание на малките неща“. Това наше гласуване ще струва живота на някого“, заяви той. „Ако не беше „Воля“, ако не беше Веселин Марешки, този вот нямаше да мине. Един зависим човек подкрепи този вот, без него това нямаше да се случи“, посочи Антон Кутев.


Държавният глава върна за ново обсъждане бюджета на Касата за следващата година, заради незаплащането на определени лекарствени продукти. Президентът смята, че се създава различно третиране на здравноосигурените лица и се засяга основно конституционно право за достъпна медицинска помощ. Въпреки критиките на опозицията и на пациентски организации в закона остана забраната НЗОК да заплаща нови медикаменти. Парламентът реши също Касата да не сключва договори с болници по нови клинични пътеки, както и с новите болници. Здравното министерство определи като несериозни мотивите на държавния глава за налагане на вето върху Бюджета на Касата. На 12 декември бюджетната комисия отхвърли президентското вето.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп