Свързани новини

12.12.2017 14:40

Путин без Лавров при Сиси и Ердоган

Видян 1354 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

При еднодневната си ориенталска обиколка в Сирия, Египет и Турция президентът на Русия Путин знаково не бе взел със себе си своя външен министър Лавров – втори по рейтинг политик в страната му, за сметка на военния Шойгу, вицепремиера по военно-промишления комплекс Рогозин, вицепремиера по икономиката Дворкович и финансовия министър Силуанов. Дали това е случайност или сваляне на доверието от него едновременно с подобни процеси, които текат в САЩ против неговия американски колега Рекс Тилърсън тепърва ще се разбира. Многозначително в централните новини на руския Първи канал беседата на Лавров и Тилърсън във Виена преди дни беше наречена „последна среща”.


Изненадата да лети без своя първи дипломат беше още по-голяма, като се има предвид тематиката на разговорите. В Египет Путин осигури присъствието на опозицията на Асад от т.нар. Каирска група – едната от двете, събиращи противниците на режима, за предстоящата конференция в Сочи, която трябва да гарантира политическа регулация след военната победа на Русия над терористите в арабската република. Освен това за 3-те часа на визитата си излезе с обща позиция с авторитарния президент – генерал Сиси, по въпроса с Йерусалим. Според двамата обявяването на града само за израелска столица от САЩ „дестабилизира мирния процес в Близкия Изток”, тъй като същият град според решение на ООН е столица и на Палестина.


Към тази позиция часове по-късно се присъедини турският президент Ердоган. Днес при него се събират държавните и правителствените ръководители на Организацията на ислямските страни, която е по-голяма от Арабската лига, защото в нея членуват и онези, при които живеят много мюсюлмани, но са извън Близкия Изток. Двамата лидери подчертаха, че решението на САЩ за Йерусалим „прекършва перспективите пред палестино – израелския мирен преговорен процес”. Ердоган нарече Русия „най-голямата неутрална свръхдържава”.


Пътьом двамата президенти „ковнаха” нашата страна за Южен поток. Те констатираха, че работата по двете тръби на газопровода върви „с пълен ход”, „заобикаляйки България, която се отказа от собствените си интереси под американски натиск”, както предават руските медии.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Земетресение близо до Девин

Земетресение край Девин

Земетресение разлюля района близо до ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на вашите хоризонти

Денят ще бъде изпълнен с възможности за разширяване на