Свързани новини

12.12.2017 10:43

Прокуратурата: Реекспортът на лекарства не е незаконен, ако са придобити по законен начин

Видян 1511 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Реекспортът на лекарства не е незаконен, ако са придобити по законен начин. Това каза на брифинг ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, предаде Фокус.


„Имена на болници и аптеки няма да посочим, тъй като разследването продължава. Това е първата вълна на престъплението. Евентуално обвинение за пране на пари и данъчни престъпления има нужда от повече време. Разчитам на възложените ревизии на колегите от НАП и на проверките в болници и аптеки. Когато се групират лекарства по нерегламентиран начин, за да ги изнесеш, трябва да докажеш произхода им. В резултат на тази дейност, според нас, са осъществени и данъчни престъпления и пране на пари. Лекарствата са стоката на тези престъпления. Реекспортът не е незаконен, ако са придобити по законен начин. Според нас обаче са придобити по нерегламентиран начин, макар и с административни нарушения. Има административно-наказателна дейност“, коментира Гешев. По думите му през годините има доста сериозна дейност на Агенцията по лекарствата.


„Ние се занимаваме с наказателно-правната част, а те с административната. Реализирали са износ на лекарства са десетки милиони левове. Не съм готов да кажа точната цифра. Аз смятам, че има законодателни пропуски, за да се случи това нещо“, каза още Иван Гешев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

телец