Свързани новини

10.12.2017 09:58

Хитрино – 7 млн.лв. похарчени за година, няма нито 1 къща

Видян 2429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   На 10 декември миналата година седем души загинаха, а 29 бяха ранени, след като товарна влакова композиция с газ дерайлира на гара Хитрино, близо до Шумен, а част от цистерните от нея се взривиха. Нито една от 13-те къщи, които се изграждат в населеното място със средства от държавата, от Социалния фонд, не е завършена. От тях 6 са на груб строеж, а на още три са изградени основите. Останалите четири още не са започнати. За възстановяването на селото бяха отпуснати 5 милиона лева през социалното министерство и още над 2 милиона лева дарения чрез БЧК. Има проблем и с разпределението на паричните помощи между 300 домакинства-задача на Обществения съвет в Хитрино.


19 минути писа, че кметът на Хитрино не можа да отчете нито 1 завършена къща след 7 похарчени от него милиона и  1 година от инцидента между 9 и 10 декември миналата година.  „Ако някой си е мислил, че в рамките на 7-8 месеца ще заличим всичко и няма да има следа, с подобни ситуации не се е занимавал”, заяви изключеният от ДПС заради флирт с ГЕРБ  Нуридин Исмаил на специална пресконференция в БТА. Вместо да отправи модните напоследък обвинения във фалшиви новини, той се накисна допълнително, тъй като в медиите до момента се пишеше, че поне 5 семейства, пострадали от взривовете при неизяснена и до момента жп катастрофа, ще имат дом тази зима. С което и подби течащата плахо в момента акция за набиране на средства в помощ на загиналите в Бургаско от пороите миналата седмица 5 души.


Кметът отчете, че са предвидени 13 нови сгради, които трябва да се изградят по Социалния фонд, но те са на етап издадени 11 разрешения за строеж, а договорите за 9 къщи вече са сключени. От тях 5 са завършени „на 75%”, което значи, че няма нито една готова, 5 „са на основи”, а 3 не са започнати „заради проблем с документите”.


От 11 къщи, които трябва да бъдат построени от Строителната камара, 10 са готови „на 85%”, което значи, че нито една не е завършена.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят предлага възможност да се фокусирате върху вътрешната си хармония

Денят предлага възможност да се фокусирате върху