01/02
07.12.2017 14:59

ЧЕЗ ПОВИШИ ЕЛ.СИГУРНОСТТА В 9 СТОЛИЧНИ РАЙОНА

Видян 1056 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЧЕЗ Разпределение България приключи най-мащабния си проект за 2017 г. – подмяната на кабел 110 kV в София Енос. С реализацията му компанията повиши сигурността на електрозахранването на 9 столични района. Това включва както 39 000 домакинства, така и държавни институции, болници, производствени и офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. Инвестицията е в размер на 3,2 млн. лв.


В рамките на проекта ЧЕЗ Разпределение България подмени стар маслен кабел с 3 километра и 930 метра нов сух кабел 110 киловолта. В резултат на ремонта ще бъде намален броят на авариите и ще се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване. По-висока ще бъде сигурността на електрозахранването в Триадица, Красно село, Средец, Лозенец, Красна поляна, Възраждане, Илинден, Младост и Искър.


„Благодарим на Столичната община за подкрепата и съдействието, които ни оказа при реализацията на проекта. Ще продължим да следваме своя общ план за развитие електроенергийната инфраструктура в съответствие с нарастващите нужди на гражданското общество и бизнеса. Още през 2018 г. планираме подмяната на още един кабел 110 kV  в София“, каза Карел Крал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.


„Проектът беше изключително сложен и мащабен. 45 столични квартала ще могат да разчитат на по-качествено и сигурно електрозахранване в навечерието коледните и новогодишните празници. Благодаря на всички служители, които спомогнаха успешната му реализация“, допълни Петър Холаковски, изпълнителен директор на ЧЕЗ Разпределение България.


Подмяната на кабела е част от програмата на ЧЕЗ Разпределение за модернизиране на електрозахранването на столицата. С реализирането на всички проекти през 12-те години от стъпването си на българския пазар, дружеството подмени една трета от съоръженията, а загубите по мрежата намаляха наполовина.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева