Свързани новини

06.12.2017 14:47

Публичното унижение на Русия помпа Путин

Видян 1797 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Решението на МОК да отнеме правото на Русия да участва на зимната олимпиада е политическо унижение на държавата, а ние сме велика спортна, а и не само спортна страна”, заяви по Първи канал на телевизията заместник-председателят на парламента в Москва Пьотър Толстой. Целта е обществото да се раздели на подкрепящи и неподкрепящи бойкота, който се очаква Москва да наложи на игрите. Това пък да предизвика 8-годишно отстраняване на отборите й, което да убие нейния спорт.


Всъщност, взетото без реални доказателства решение на МОК има политическо значение, тъй като Русия беше №1 в отборното класиране на миналата олимпиада в Сочи, а дни след игрите през март 2018 г. в страната има президентски избори. Както и санкциите, които вдигнаха рейтинга на Путин от 50 на повече от 80%, този черен пиар най-вероятно ще има подобен ефект. В деня на присъдата 75% от руснаците заявяваха, че ще гласуват за Путин. След решението, със сигурност те ще бъдат повече.


„Колкото повече ни душат, толкова повече ни обединяват”, обобщи общественото мнение депутатът в Държавната дума - бобслеистът Алексей Воевода. Неговите два златни медала от Сочи бяха анулирани заради партньора му Александър Зубков, за когото не бе доказано, че е използвал допинг – няма положителни проби, но било подозирано, понеже имал много сол...Световната федерация в този спорт не призна решението на МОК, като се има предвид, че на предишните две олимпиади двойката има съответно сребърен и бронзов медал, никога не е давала положителни проби.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

телец

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната

Днес домашната атмосфера може да бъде напрегната, но