Свързани новини

05.12.2017 13:45

Арест на Саакашвили в Киев, блокада на опозиционна тв

Видян 1455 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Киевските власти арестуваха пребивавщия там бивш грузински президент Михаил Саакашвили и извършиха обиск в дома му. Той е лидер на протестите срещу президента Порошенко, чийто импийчмънт иска. Такова е и обвинението: опит за сваляне на властта. Всъщност, организираните от него протести са доста по-мирни от двата Майдана, от които вторият докара сегашната власт. Екшънът стана тотален, след като возилото, в което бяха сложили опозиционера, беше спряно и той беше освободен от свои привърженици. и веднага отиде да държи реч на Майдана. Напомняме, че преди дни ЕС отказа огромен транш от 400 000 000 евро към Украйна заради съмнения в корупция. „Арестът на Саакашвили в Киев отбелязва точката на пречупване на видимостта на демократичност на управлението на Порошенко. Не случайно и ЕС и САЩ казаха "стига", защото парите потъват в корупция и държавно олигархичните схеми.
Корупцията в Украйна бие всякакви рекорди и се съизмерва единствено с руската
. Но за разлика от Москва, Киев иска да интегрира на Запад - никакъв шанс”, коментира Илиян Василев.
Опозиционната телевизия НюзУан беше окупирана от силоваци, а журналистите на практика бяха взети за заложници в Киев под одобрителния поглед на полицията. Въпреки това каналът, който си позволява да говори неудобни за властта истини, продължава да предава своите новини и отказва да се подчини на искането да промени своята редакционна политика. Президентът Порошенко коментира, че това не е ОК, но пък и тв каналът не бил достатъчно патриотичен, трябвало да внимава какви новини пуска. Напомняме, че това е втора видимо толерирана от властта окупация на опозиционна телевизия в страната, която нарича себе си проевропейска и демократична.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.