Свързани новини

29.11.2017 16:30

Протест срещу частните съдебни изпълнители

Видян 1547 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Утре точно в 11 часа пред сградата на Софийския районен съд ще има протест срещу дейността на частните съдебни изпълнители. Освен в  столицата пострадали от своеволията на ЧСИ-тата  ще се съберат и пред районните съдилища в по-големите градове в страната.  Протестиращите настояват всички изпълнителни дела да бъдат провеждани в открити заседания,  на които да присъстват всички засегнати страни.  На тях трябва да присъстват както ищеца, така и длъжника.  Към момента изключително честа е практиката съдът да гледа делата за вземания в отсъствието на длъжника.  Така той (б.р. длъжника) бива лишен от възможността за ефективна защита. Той реално бива осъден, без да е присъствал на заседанието, в което е взето решението.


Въпреки приетите през месец юли  промени Гражданския процесуален кодекс, с която се въведе 10-годишна давност на дълговете към банките и до 3 г. към монополните дружества частните съдебни изпълнители продължават със своите своеволия. Ивайло Илиев, който е председател на сдружението Покана на доброволно изпълнение, съобщи пред Би Ай Ти, че има случаи на осъдени починали преди години хора.  Той разкри, че българи, живеещи от години в чужбина се оказват без жилища, когато се приберат у нас, защото те са се оказали длъжници и частен съдебен изпълнител е взел имуществото им.  


19 минути многократно писа, че над 100 000 са българите, пострадали от безпардонните частни съдебни изпълнители, на които хората многократно изплащаха дълговете си чрез частни арбитражи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а