Свързани новини

27.11.2017 09:33

№28 сме по соц.справедливост, Чехия е №1 в ЕС

Видян 1364 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е на последното 28-о място по социална справедливост в Европейския съюз. Индексът на Бертелсман показва по какъв начин държавите в Съюза се справят с предотвратяването на бедността и равноправието между гражданите. Нашият показател е близо 5 пъти по-нисък от средния за ЕС и 7 пъти по-лош от лидера. Това не е някоя от най-богатите страни в общността. Те са съответно №3 Дания и №10 Люксембург. Най-голяма социална справедливост има в Чехия – страна, която тръгна също като нас от соцлагера през 1989 г., като даже преживя и отделяне със своята половинка при комунизма – Словакия  (тя пък е №6 в листата). Чехия, както неотдавна писахме, е и страната с най-малък процент бедни в ЕС по данни на Евростат, докато ние сме с най-голям (3 пъти).


На второ място по социална справедливост е Финландия, следвана от Дания, докато Швеция остава осма. Пета е Австрия, Франция е седма, а друга бивша соцстрана – Словения, изпреварва единадесетата Германия. Полша е 14-та, малко над средното ниво на социална справедливост в ЕС. Естония е най-добре от бившите съветски републики в ЕС със своето 16-о място. Унгария е №19. Съседките ни Гърция и Румъния заемат местата точно пред нас в ранглистата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Карлос Контрера

Римска оргия в СОС: Карлос Контрера

В Столичния общински съвет се разиграва ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви