Свързани новини

25.11.2017 09:41

Египетската армия ликвидира 30 терористи

Видян 1482 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  30 терористи са били ликвидирани при операцията, която египетската армия започна на Синайския полуостров след атентата в джамия, при който загинаха 235 души. Това съобщи ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз - Арабия". Екстремистите са били убити в село Ер Рисан, Централен Синай. Специалните служби се опитват да установят местонахождението на тренировъчните лагери, където са били обучени извършителите на нападението.


В телефонен разговор с египетския президент Абдел Фатах ас Сиси президентът на САЩ Доналд Тръмп изрази съболезнования за жертвите на атентата, предаде БНР. Тръмп е повторил, че САЩ ще продължават да стоят до Египет пред лицето на тероризма. В изявлението на Белия дом се допълва, че международната общност не може да толерира варварски терористични групи и трябва да увеличи усилията си, за да победи тероризма и екстремизма във всичките му форми. 


Съветът за сигурност на ООН и генералният секретар на световната организация Антониу Гутериш също осъдиха смъртоносното нападение срещу джамия в Египет и призоваха извършителите да бъдат съдени, предаде Асошиейтед прес. Съветът за сигурност на ООН, в който влиза и Египет, потвърди, че тероризмът във всичките му форми и проявления представлява една от най-сериозните заплахи за международния мир и стабилност.


И Ватикана осъди атентата в Египет. Папа Франциск я определи като безсмислен и жесток акт на насилие срещу невинни мирни хора, събрали се на молитва, съобщи държавният секретар на Ватикана Пиетро Паролин.









Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне