Свързани новини

25.11.2017 09:31

Великобритания прие „абсолютен“ краен срок за предложения по Брекзит

Видян 1633 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Председателя на Съвета на ЕС Доналд Туск даде „абсолютен“ краен срок до 4 декември за Великобритания, за да може тя да представи предложенията си по сметката за Брекзит, както и решение за въпроса, свързан с ирландската граница. Той заяви на британския министър-председател Тереза Мей, че в противен случай няма да е възможно да се премине на следващата фаза на преговорите за Брекзит, предава Politico.


Според официален представител на ЕС, запознат с въпроса, Мей е приела крайния срок и Туск я е предупредил, че ако Лондон го пропусне, то Съветът на ЕС няма да може да обяви „достатъчен прогрес“ по време на срещата на високо равнище на Съюза през декември. 


Същевременно след срещата си с Мей в Брюксел Туск заяви, че постигането на достатъчен прогрес по трите основни въпроса по „развода“ е „възможно“, но и че Брюксел „ще трябва да види прогрес от Великобритания до 10 дни по всички въпроси, включително и по Ирландия“. 


Мей обеща от своя страна, че оставащите в ЕС страни няма да има нужда да плащат допълнителни средства в настоящия бюджетен цикъл в резултат на Брекзит. Тя добави, че Великобритания ще посрещне своите финансови задължения. 

Източникът от ЕС заяви, че продължилата час среща между Туск и Мей е включила и искрена дискусия относно крайния срок пред Великобритания, както и относно възможността въпросите, свързани с ирландската граница, да са по-голям „препъни-камък“, отколкото уреждането на финансовите въпроси.


 „Особено внимание е обърнато как да се получи подкрепа от Ирландия, за да се придвижим към втора степен на преговорите. Великобритания трябва да даде уверения как да избегне „твърда граница“ на острова преди 4 декември, а е все още неясно как това може да се постигне“, допълни той. 


Източник: Фокус





Етикети
, , , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

козирог