Свързани новини

24.11.2017 16:16

184 убити при атентат в египетска джамия

Видян 1848 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Продължава да нараства броят на жертвите, загинали при екстремистката атака, извършена в джамия в египетската територия на Синайския полуостров, като по последни данни жертвите са 184 души, а ранените са най-малко 125 души, предава Фокус.


В петък, в джамия, разположена на египетската територия на Синайския полуостров, бе извършена екстремистика атака, която взе множество жертви. Съгласно информацията на властите, най-напред нападателите са задействали взривно устройство, след което са открили огън по хората, събрали се за традиционната петъчна молитва. В тяхна памет властите в Кайро обявиха тридневен национален траур.


Във връзка с екстремисткото нападение държавният глава на Египет Абдел Фатах Сиси свика извънредно заседание на Съвета за национална сигурност. Съгласно разпространената информация, в заседанието ще участват ръководителите на всички силови ведомства в страната. Същевременно Министерството на вътрешните работи създаде специална комисия за разследването на терористичния атентат.


Към момента нито една от действащите на територията на Египет групировки не е поела отговорност за нападението.


Считано от датата 10 април 2017 г., в Египет е в сила извънредно положение, което бе въведено за срок от три месеца след двата терористични атентата, извършени в храмове в градовете Танта и Александрия, в резултат на които загинаха повече от 45 души и пострадаха над 100 други. Отговорност за трагедията тогава поеха джихадистите от „Ислямска държава“.


Снимка: ЕРА



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.