Свързани новини

23.11.2017 16:51

Донецк превзе Луганск

Видян 3399 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият вътрешен министър на самопровъзгласената Луганска народна република, с подкрепата на „дружеските военни части” на Донецката народна република се възцари на мястото на избягалия досегашен глава на квази държавата. Игор Плотницкий е избягал в Русия, разтръбиха украинските медии. Московските потвърдиха, че той се е отправил към Воронеж, където синът му Станислав е бизнесмен. При това в компанията на шефката на Луганската радиотелевизионна компания и негова пиарка  Анастасия Шуркаева и шефката на кабинета си Ирина Тейцман.


Според новата власт в лицето на бившия министър на вътрешните работи Игор Корнет двете дами са агентки на киевските тайни служби СБУ. Всъщност, до преврата се стигна след отстраняването на министъра именно заради разследване на главата и неговите две момичета за корупция и връзки с Киев. Според бившия политзатворник в Украйна Алексей Самойлов, цитиран от опозиционния в.Московский комсомолец с кортежа на Плотницкий са избягали „още ред чиновници”. Цялата компания е обвинявана от новата власт за корупция на фона на ширеща се бедност в ЛНР. Според версията на ДНР, подпомогнала преврата, става дума за „операция против украинските диверсанти”.


Москва засега запазва неутралитет, след като няколко дни официалните медии в Русия или не даваха, или даваха съвсем бегла информация за случващото се. Вече тя тече в тях, тъй като единият от лагерите в ЛНР победи.


Началникът на инж.служба на 8-и полк на ЛНР майор Сергей Иванчук даде показания, че в гаража на вуйчото на Шуркаева са намерени взривни вещества, а самият вуйчо Васим Бойко е известен като информатор на групи диверсанти от Киев. При разпита той е признал и е назовал като свой информатор племенницата си. Така двамата провалили в последния момент арест на група силоваци от Украйна в ЛНР, които се спасили.


Наблюдателите смятат, че Донецк ще поеме контрол над Луганск и ще се образува отдавна анонсираното обединение Новорусия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци