Свързани новини

22.11.2017 17:34

Новото метро с предпазни врати между перона и влака

Видян 1581 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Третата Зелена линия на софийското метро ще бъде сред най-модерните в Европа. Това ще личи по специалните врати между пероните и влаковете, които ще позволяват да бъде избегната всякаква възможност за злополуки. Това е едно от нещата, които ще отличават 12-километровия лъч.


Произведен е първият от 20-те влака за третата линия на метрото. В средата на следващата година ще започнат да пристигат в София, като тяхното депо ще бъде при метростанцията на Красно село – възлова за новия участък на подземната железница. Оттам ще тръгне и първата мотриса по лъча след около две години.


Новите влакове са с автоматично управление за следене на скоростта, реализират икономия на енергия от 25% - 30% и са със система за автоматично предаване на видео сигнал в кабината на машиниста.


В момента се изграждат новите 12 км от третия лъч от бул. Владимир Вазов, през центъра, Орлов мост, Красно село, Овча купел до Околовръстния път при гара Горна Баня, където ще може да става прекачване от влака, свързващ столицата с Перник, което ще ускори и ще облекчи връзката с най-близкия областен център.  


С метрото в момента всекидневно се извършват над 370 хиляди пътувания, неговата мрежа е 41 км, като повече от половината са построени в последните 8 години. Вредните емисии, които спестяваме с метрото са 75 хил. тона на година, а с третата линия ще достигнат 90 хил. т. годишно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп