Свързани новини

22.11.2017 12:29

Тренд: ГЕРБ води на БСП с 5% разлика

Видян 1357 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Осем месеца след предсрочните избори разликата между първите две партии - ГЕРБ и БСП, си остава около 5%, показва проучване на агенция Тренд, направено в първата половина на ноември.


Според анкетата ГЕРБ би получила 21,2% от гласовете при хипотетични избори сега, а БСП - 17,8%. От Тренд обаче уточняват, че в реална изборна ситуация се прави преизчисление заради негласувалите. В проучването 37,1% са обявили, че няма да дадат вота си за никоя партия и при преизчисляване разликата става от 3 на 5%.


Доверие в правителството имат 32 на сто. 46% вярват, че кабинетът ще изкара пълния си мандат, а песимисти са 32%. 52 на сто са оптимисти за развитието на България, докато 39% са на обратното мнение.


Президентската институция продължава да се радва на най-широко обществено одобрение - 67 на сто. След него е министър-председателят Бойко Борисов, харесван от 42 на сто от анкетираните.


Корнелия Нинова стои на нива от 28% положително отношение. Сред лидерите на Обединени патриоти Красимир Каракачанов остава най-одобряваната фигура с подкрепа от 34%. Зад него остават Валери Симеонов с 20% и Волен Сидеров с 13%.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни