Свързани новини

21.11.2017 15:21

Поздравете ме, рече Меркел, докато обявяват края й

Видян 2143 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Влиятелни медии като Файненшъл Таймс и политици като съпредседателката на групата на Алтернатива за Германия д-р Алис Вайдел обявиха края на епохата Меркел. А,след като се кри в нощта след провала на преговорите с баварците, зелените и либералите и стоя 1 час в кабинета си, аха да напуснат журналистите , оставени на студа пред входа, все още канцлерът неадекватно обяви при вечерното си гостуване на тв АРД: „Поздравете ме” и изброи няколко несигурни повода за това. Меркел се опита да се представи като уверена, но разказът за опитите й да състави управляваща коалиция, определени от лидера на либералите Кристиан Линднер капо „хаотични”, понеже „няма реална преценка за ситуацията, няма визия за модернизация на държавата”, „нямаме съгласие по 200 точки” влезе в немските и в новините на медиите по цял свят.


Големият проблем на Меркел е, че тя не подготви достоен свой наследник за 12 години управление на Германия нито в страната си, нито в ЕС, който също имаше претенциите да командва. В този смисъл тя повтори Тодор Живков и други свои колеги у нас.


Заради това коментарът на Файненшъл Таймс е, че в момента корабът на най-мощната страната в Европа е оставен от Меркел да „плава в нечартирани води” – сиреч, не знае откъде да мине и докъде ще стигне. В Германия за 70 г. не е имало нито предсрочни избори, нито кабинет на малцинството.


Което пък поставя много въпросителни пред българското европредседателство по време на което – най-вероятно през март или април, ако не стане чудо, ще има нови избори в Германия. Със сигурност това означава, че всички нерешени проблеми на ЕС – от Брекзит, по който липсва всякакъв диалог с Лондон, чиито позиции обаче веднага се подсилват, през идеите на Макрон за бъдещето на Съюза и еврозоната, до политиката по мигрантите, ще се задълбочават. А България няма нито авторитета, нито дори експертната възможност с министри, които не говорят и по 1 чужд език като хората, да управлява сложните процеси.


 Президентът Щайнмайер прави и невъзможното да убеди червените си съпартийци  да влязат в още 1 правителство с черните, но при високомерното отношение на Меркел към тях при кампанията преди 2 месеца, те едва ли ще я приемат за премиер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

стрелец